Caretta caretta

Testoasa marina / Cheloniidae

Carapacea adulților este maroniu-roșcată și poate depăși 100 cm. Capul este masiv. Toate cele patru înotătoare sunt prevăzute cu câte două gheare.

Habitat
Specie exclusiv marină. Iese pe plaje doar pentru depunerea ouălor

Răspândire
Testoase din Marea Mediterană pătrund foarte rar în Marea Neagră.

Populație
În apele teritoriale ale țarii noastre au fost observate până în prezent două exemplare.

Amenințări
Este o specie vulnerabilă, afectată de poluare și activitățile de pescuit industrial.