Stiri

Scoala Altfel cu SOR in Parcul Natural Vacaresti

Scoala Altfel cu SOR in Parcul Natural Vacaresti

30/03/2017
Ca un preambul la Ziua Pasarilor 2017, în perioada 27-31 martie, SOR a organizat ore de curs. Altfel. Pentru Școala Altfel. Am preluat elevii de la profesori și i-am dus la lecții de biologie în natură. Și unde în altă parte a Bucureștiului să fie mai bine decât în cel mai nou parc natural – Delta Văcărești.
[...]
Ziua Pasarilor 2017

Ziua Pasarilor 2017

30/03/2017
În 2017, Ziua Păsărilor - 1 Aprilie pică sâmbătă. Nu ne ținem de păcăleli, ci ieșim să vedem păsările în elementul lor, în natură. Nu au venit toate, încă suntem în migrație, dar deja avem mare parte din speciile așteptate. Iar evenimentele sunt organizate la nivelul sucursalelor, din București la Cluj, de la Tulcea la Iași, Brașov sau Brăila.
[...]
Pozitia SOR legat de noua Politica Agricola Comuna

Pozitia SOR legat de noua Politica Agricola Comuna

27/03/2017
Către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnului ministru Petre Daea Subiect: reforma Politicii Agricole Comune Stimate Domnule Ministru, Vă adresăm în cele ce urmează adaptarea Societății Ornitologice Române a poziției societății civile cu privire la reforma Politicii Agricole Comune, pentru dezideratul ”Hrană sănătoasă, agricultură durabilă”.
[...]
20 martie, Ziua Mondiala a vrabiilor

20 martie, Ziua Mondiala a vrabiilor

17/03/2017
De ce să ocrotim tocmai vrabia? Ideea s-a născut în India în urma observării scăderii numărului de vrăbii. A fost celebrată pentru prima dată în 2010 în India și în câteva țări prin concursuri, campanii de educare a publicului și interviuri oferite mass media. Acum peste 50 de țări organizează în această zi evenimente dedicate vrăbiilor.
[...]
O planta noua pentru stiinta descoperita in Romania

O planta noua pentru stiinta descoperita in Romania

16/03/2017
•    Biologii au descoperit în Dobrogea o nouă specie de plantă, într-un proiect al Societății Ornitologice Române. •    Nu este doar o specie nouă pentru România, ci este o specie nouă pentru știință. •    Trei ani de zile au durat analizele care să confirme descoperirea biologilor români. •    Biologii care au găsit planta au și avut onoarea de a-i da denumirea științifică.
[...]
S-a stins Dan Munteanu

S-a stins Dan Munteanu

28/02/2017
DAN MUNTEANU ( 2 iunie 1937, Cluj-Napoca -  25 februarie 2017)
[...]
Pasarile si vascul. O relatie bazata pe interese reciproce

Pasarile si vascul. O relatie bazata pe interese reciproce

24/02/2017
Iarna timpurie adusă de suflările îngheţate ale vânturilor nemiloase venite din ţinuturile îndepărtate de la miazănoapte a poposit încă o dată pe meleagurile noastre. Afară, ninsoarea cernută fin de norii albicioşi cade uşor, înălbind împrejurimile tăcute. Sus, în arţarul despuiat din marginea străzii, un sturz de vâsc, venit cine ştie de unde, poposeşte pe ramurile înzăpezite, scuturându-se de frig. Pasărea cercetează o vreme locul, zăreşte câteva rămurele verzi de vâsc deasupra, de care se apropie precaută, şi apoi începe să mănânce cu lăcomie fructele albe, ca nişte mici perle.
[...]
Oameni si lebede

Oameni si lebede

22/02/2017
În județul Argeș, luna februarie a fost luna în care sucursala Pitești a hrănit păsările acvatice. Lebede, lișițe, rațe – toate aveau nevoie de hrană pentru a trece de ultimele geruri ale iernii.
[...]
Catalin Rang a plecat dintre noi

Catalin Rang a plecat dintre noi

21/02/2017
Cătălin Rang, unul dintre membrii fondatori ai Societății Ornitologice Române, a decedat pe data 6 februarie 2017. În rândurile de mai jos, Cătălin Rang este evocat de unul dintre cei mai buni prieteni ai săi – profesorul universitar doctor ION Iordache de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
[...]
Vesti bune din Expeditia Kazahstan

Vesti bune din Expeditia Kazahstan

17/02/2017
Pe 17 februarie 2017, Grupul de lucru pentru gârliţa mică, sub coordonarea Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds (AEWA) a publicat un nou raport care include rezultatele unei expediții internaționale desfășurate în Kazahstan în septembrie-octombrie 2016. Scopul expediției a fost obținerea unor date estimative pentru populațiile de gârliţă mică (Anser erythropus) și gâscă cu gât roşu (Branta ruficollis).
[...]
« 1 2 3 4 5 6 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!