Expeditia Nationala SOR
Contact

Cum faci bagajul pentru Expeditia Nationala SOR

Participarea la Expeditia Nationala a SOR presupune lipsa conditiilor de cazare de la vile, pensiuni si hoteluri, drept urmare un om trebuie sa aiba cu el toate cele necesare.

In primul rand, bagajul incepe de la cort, saltea gonflabila sau neopren si scaunelul de camping. Daca aveti saltea gonflabila, nu uitati acasa si pompa pentru ea, altfel riscati sa va doara falcile :)

Confortul personal depinde foarte mult de starea in care se afla picioarele dvs. O sa avem teren accidentat, malos, umed, deci luati-va o pereche de bocanci de munte si o pereche de sandale. Sandalele vor fi ideale in zilele calduroase si pe plaja de la Vadu.

Puneti in bagaj tricouri, camasi, lenjerie intima, sosete, cosmetice si nu uitati de crema de soare si de solutiile anti-tantari. Intr-un buzunar al rucsacului e bine sa aveti si cateva medicamente pentru urgente: aspirina, paracetamol, antiinflamatorii, antidiareice etc.

Nu uitati sa aveti in permanenta la dvs ceva de pus pe cap: palarie de soare, bandana, sapca. Si daca tot va protejati capul de soare, e bine sa aveti si o pereche de ochelari de soare.

E ideal sa aveti printre haine si un determinator de pasari si un binoclu, va fi nevoie de ele zilnic, fie ca iesim la pasari cu barca sau pe jos.

Nu veniti fara vesela – cana, pahar, farfurie, lingura, cutit, furculita. Tanti Polea gateste bine, dar nu va taie si carnea din portie, trebuie sa va descurcati.

Este posibil sa avem si zile reci si zile ploioase. De aceea, trebuie ca in bagajul dvs sa existe si o geaca impermeabila sau un poncho de ploaie sau pelerine, dar si macar o bluza groasa, de tip polar. Si daca nu e foarte frig, geaca va apara si de tantari.

E bine sa aveti la voi si cele necesare unei mese pe fuga, recomandate fiind nucile, alunele si dulciurile. Daca sunteti dependenti de gadgeturi, nu uitati acasa bateria externa.

Orice altceva mai aveti nevoie, nu uitati de sfaturile oferite de reprezentantul Salvamont Balea in Expeditie, Ovidiu Ciontea – “Incepeti sa asezati in rucsac lucrurile cele mai grele jos, apoi treceti la cele mai usoare. Puneti-le in pungi separate, astfel incat sa nu existe riscul sa le udati pe toate odata”.