Avize

Avizul custozilor face parte din procedurile conduse de autoritățile competente pentru protecția mediului, în vederea emiterii actelor de reglementare pentru protecția mediului.

Emiterea acestui aviz al custozilor este prevăzută în legislația specifică pentru protecția mediului, atât în actele normative pentru administrarea ariilor naturale protejate, cât și în actele normative pentru evaluarea impactului asupra mediului.

Detalierea modului de emitere a avizului custozilor este prevăzută în Ordinul nr. 1052/2014 privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare și custodie a ariilor naturale protejate, anexa nr. 9 la metodologie (paginile 25 – 27).

Pentru emiterea avizului custozilor este necesar ca autoritatea competentă pentru protecția mediului sau titularii planurilor/ programelor/ proiectelor/ activităților să transmită documentația completă în forma în care este depusă la autoritatea competentă pentru protecția mediului.

De cele mai multe ori, autoritatea competentă pentru protecția mediului este Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, dar poate fi și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, sau chiar Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în funcție de tipul documentației.

În prezent, Societatea Ornitologică Română nu percepe tarif pentru emiterea avizului.

Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!