Despre Noi

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte.

Are raspandire nationala in Romania prin sucursale si grupuri scolare. Din 1997 este partener al BirdLife International - o retea mondiala care cuprinde 105 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii.

Activitatea SOR se desfasoara in cele trei birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca si Tulcea, cu sprijinul sucursalelor si a grupurilor scolare. Avand acoperire nationala, SOR este solicitata pentru a oferi consultanta la nivel local, regional si national in domeniul protectiei pasarilor. Desfasoara o semnificativa activitate de lobby pe langa guvern si reprezentantii sai din teritoriu pentru respectarea si aplicarea legislatiei nationale de mediu si alinierea cu cea a Uniunii Europene.

Birourile SOR din Cluj-Napoca, Tulcea si Bucuresti, in stransa cooperare cu reteaua AIA de custozi si reteaua de profesori voluntari desfasoara o intensa activitate de constientizare a publicului asupra importantei si valorii capitalului natural (pasari si habitate) pe care il are tara noastra. Activitatea in cadrul institutiilor de invatamant gimnazial si superior cuprinde prelegeri, expuneri de diapozitive si video, iesiri demonstrative in teren. Materiale informative si publicitare (postere, pliante, brosuri) sunt impartite anual membrilor organizatiei si persoanelor interesate. O reusita deosebita o reprezinta publicarea primului ghid in limba romana (traducere si adaptare a textului celebrului ghid Hamlyn) pentru identificarea si recunoasterea speciilor de pasari.

Nu in ultimul rand, parteneriatul cu organizatia mondiala BirdLife International ofera Societatii Ornitologice Romane posibilitatea de a-si circumscrie activitatea si strategia in contextul european si international spre acelasi tel comun: conservarea pasarilor si a resurselor naturale.

Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!