Echipa

Dr. Dan Hulea
Director Executiv

Dr. Dan Hulea

Biolog cu experienţă în cercetare, membru SOR din 1992. Interesat de abordarea integrată a politicilor de conservare a mediului cu cele de dezvoltare agricolă durabilă şi turism în arii protejate. Pasionat de natură, îi plac drumeţiile realizate alături de oameni entuziaşti.
"Ciovlica ruginie este una din preferatele mele, pentru forma, rapiditate si gratie in zbor. Totodata, iubesc gasca cu gat rosu, o pasare cu care am lucrat ani la randul si de care m-am atasat", spune directorul executiv al SOR.
Alex Luchici
grafician

Alex Luchici

Pe Alex e greu sa il descriem in doar cateva cuvinte, dar o sa incercam. Pasarar, explorator al Dobrogei, aventurier de Macin, om al Deltei, grafician. Am mai spus ca e si pasarar? :) Sau si mai simplu - un supravietuitor in adevaratul sens al cuvantului. Parte a grupului de ornitologi crescuti de Eugen Petrescu la Tulcea, Alex isi foloseste talentul de grafician pentru a ajuta pasarile. Si este de neoprit.

Monica Petrisor
secretara

Monica Petrisor

Monica este alaturi de echipa SOR din 2017. Cand nu raspunde la telefoane si la mailuri, cand nu trimite comenzi din rubrica de shop, cand nu inregistreaza acte si contracte, atunci te molipseste cu rasul ei. E o fire vesela, s-a adaptat usor la atmosfera din birou si da impresia ca si-a gasit locul.
Ciprian Fântâna
Director de Conservare

Ciprian Fântâna

Este parte echipei SOR din anul 2006 si are un masterat in biologie la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca. E greu sa vorbeasca despre el. "Eu prefer sa vorbeasca altii despre mine. Ce sa spun, ca imi place ceea ce fac aici? Analiza de date si munca de teren sunt preferatele mele. Nu pot sa vorbesc despre pasari preferate pentru ca toate sunt preferatele mele. Iar la hobby-uri ar trebui sa treci birdwatching - ul, apoi cartile si filmele", spune directorul de conservare al SOR.
Eva Vancsa
asistent monitoring

Eva Vancsa

Eva este una din colegele din biroul teritorial Cluj Napoca al Societatii Ornitologice Romane. A absolvit facultatea de Biologie si Geologie, specializarea Ecologie si Protectia Mediului de la Universitatea babes-Bolyai din Cluj Napoca. Cand este intrebata de pasiuni, le rezuma pe toate intr-un singur cuvant - natura. "Pana acum am lucrat ca hidrobiolog specializat in macroneverebrate bentale, iar preferatele mele sunt efemeropterele. Dintre pasari, cele mai simpatice mi se par bufnitele", spune Eva.
Bogdan Brumari
programator

Bogdan Brumari

Absolvent al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor specializarea Informatica Economica. Din 2011 lucreaza in domeniul IT si tot de atunci e prieten cu Alex Luchici, cel care i-a facut cunostinta cu lumea pasarilor si cu determinatorul intr-o excursie in Delta Dunarii, iar ulterior cu SOR. Se ocupa de mententanta si imbunatatirea site-ului si a bazei de date cu membrii asociatiei. Cand nu este in fata calculatorului, ii place sa isi petreaca timpul alaturi de familie si prieteni.
Alida Barbu
Director de comunicare si fundraising

Alida Barbu

Este absolventa a Universitatii Babes Bolyai. Lucreaza la SOR din 2006. Nu are o pasare preferata, dar le iubeste pe toate. "E simplu. Studiezi o pasare, afli lucruri noi despre ea si automat ajungi sa o indragesti si mai tare. Rapitoarele de noapte sunt printre cele foarte dragi, pentru ca am avut pui de bufnita in birou si i-am hranit personal. Imi place foarte mult si drepneaua, o pasare atat de aproape de oameni si totusi ignorata. O mentiune speciala si pentru pelicanul cret, prima specie pentru care am lucrat.", adauga Alida Barbu. Cand nu este de gasit la sediu, citeste si iese in natura.
Elena Sima
grafician

Elena Sima

Iubeste natura pe care o vede altfel decat bologii. Pentru ea, natura este o temă de pictură inepuizabilă cu forme și culori splendide. Câns s-a angajat la SOR a descoperit natura cu aripi, frumoasă și prietenoasă, dar și fragilă - care trebuie ocrotită, ajutată și studiată în detaliu. Scopul ei - „Să descopăr și să învăț mai multe lucruri despre pasări este minunat, și cu o echipă de oameni dedicați și inplicați ca cei de la SOR nu va fi deloc greu”.
Kinga Cimpan
responsabil voluntari

Kinga Cimpan

Kinga Cimpan a absolvit Biologia la Cluj Napoca. Asa ca prefera sa faca teren in proiectele de conservare ale SOR, dar totodata lucreaza si la partea de comunicare. Sta de vorba cu cei mici la evenimente, cu cei mai mari despre proiectele SOR si e un argint viu al Biroului Teritorial de la Cluj. ea e responsabilul nostru de voluntari. cand o intrebi daca mai are nevoie de oameni in echipa, sintetizeaza totul: "Daca nu am avea voluntari, nu stiu ce ne-am face".
Sebastian Bugariu
Biolog

Sebastian Bugariu

Lucreaza in SOR din 2004. Nu rateaza niciun instantaneu cu pasari, iar preferata lui este caprimulgul. “Imi place foarte mult pentru ca… pe cat este de enigmatica, pe atat este de carismatica”, spune Sebastian. Marea sa pasiune, alaturi de pasari, este fotografiatul pasarilor. Sta uneori nemiscat, cu orele, doar pentru a prinde un cadru in care pasarea sa aiba comportamentul natural.
Mirela Gavrila
Manager de proiect

Mirela Gavrila

Lucreaza in SOR din 2007 si ii place. “Imi place pentru ca nu pot sa afirm ca aici am doar un job. Sunt provocata sa fac lucruri noi, sa fac mereu altceva. Nu cred ca as fi ajuns vreodata in locurile unde m-au dus activitatii mele de la SOR. E si o placere asadar, nu doar un job”, spune Mirela. Este fascinata de pasari si zi de zi gaseste noi lucruri care sa o apropie de ele. A impresionat-o pescarelul albastru de la prima intalnire pe viu, in Delta Dunarii, dar preferatele ei sunt rapitoarele. Iubeste calatoriile si oricand poate, alege drumul neumblat.
Valentin Marin
Coordonator relatia cu membri

Valentin Marin

A absolvit Psihologia la Cluj, in 2004, iar din 2005 a devenit membru al echipei Societatii Ornitologice Romane. "Aici e mereu ceva nou, nu exista limita in ce poti face si imi place asta. Daca muncesti, vorbele devin foarte repede fapte. Invat ceva nou zi de zi si nu doar de la oameni, ci si de la pasari. Imi place drepneaua, de la care am invatat sa fiu neobosit. Imi place barza, de la care poti invata oricand ce inseamna familie si societate, imi place foarte mult pitigoiul care iti arata ca zi de zi trebuie sa fii jucaus si copilaros. Iar una din pasarile foarte dragi mie este gasca cu gat rosu, pentru care am lucrat intr-un proiect SOR", spune Valentin. Cand nu e de gasit la SOR, lucreaza mult cu copiii si asculta muzica clasica.
Catalina Pantilie
Contabila

Catalina Pantilie

Lucreaza in SOR din 2007 si nu este contabilul tipic la care se asteapta marele public. Merge pe munte, adora sa stea in natura si de cand e colega noastra vede pasarile cu alti ochi. “Nu ies eu pe munte in fiecare saptamana, dar atunci cand am bocancii in picioare, chiar sunt atenta la tot ce zboara. Asa am ajuns sa spun ca pasarile mele preferate sunt rapitoarele, mai ales cele de zi. Poate si pentru ca imi este usor sa le vad, spre deosebire de cele mai mici, paseriforme, care scapa foarte repede din privire”, spune Catalina. Cand nu este pe munte, se relaxeaza cu o carte buna si un album de muzica.
Cristina Sut
biolog

Cristina Sut

Dupa ce a absolvit facultatea la Universitatea Babes-Bolyai, a incercat diferite oportunitati, dar pana la urma a reusit sa faca si ceea ce ii place cel mai mult: sa lucreze in domeniul ariilor naturale protejate. Face parte din echipa SOR din aprilie 2013, dupa cativa ani in care a lucrat la Ministerul Mediului. "Aici imi place foarte mult orientarea spre practic, spre concret, spre eficient, a tot ceea ce trebuie sa fac. Pentru ca toti colegii mei au cel putin o pasare preferata, eu ma declar fan al berzelor, deoarece mi se pare ca au multa intelegere pentru oameni, din moment ce au ales sa traiasca in preajma lor", spune Cristina. In timpul liber isi dezvolta hobby-ul si invata sa realizeze cusaturi cu motive traditionale romanesti.
Mariana Simon
Inspector Resurse Umane

Mariana Simon

"De cand sunt in SOR? Exact din data de 07.05.2007. Si imi place foarte mult aici. E un colectiv tanar, plin de elan, de vitalitate, cu intentii pozitive. Am colegi care nu fac rabat de la calitate si care muncesc foarte mult", spune doamna de la singurul birou inconjurat de 3 flori. Are alaturi o dracena, un trandafir japonez si un arbore de cauciuc pe care le ingrijeste zilnic. Iubeste perusii, iar in timpul liber alege sa calatoreasca in locuri cu semnificatie istorica. "Imi place foarte mult la Sarmisegetuza, pentru ca de acolo ne tragem si simt ca apartin acestor locuri si acestui popor. Si oricand vizitez o manastire sau un muzeu de istorie, simt ca las acolo greutatile si ma relaxez", sustine doamna Mariana.
Cristi Domsa
Ecolog, Specialist GIS

Cristi Domsa

Este parte a echipei SOR din anul 2003, dupa ce a absolvit Facultatea de Biologie la Cluj Napoca. In cadrul SOR lucreaza la prelucrarea datelor colectate in teren in diferite proiecte si analiza datelor spatiale. Ajuta la coordonarea programelor Monitorizarea Pasarilor Comune si Numaratoarea de Iarna a Pasarilor Acvatice. Este interesat de modelarea spatiala a distributiei speciilor. Ar prefera mai mult timp in natura decat in fata calculatorului, iar printre pasarile lui preferatele sunt ciocanitorile.
Emil Todorov
Project Officer

Emil Todorov

Nascut in Bulgaria, in orasul Svishtov, unde a si absolvit facultatea cu profil economic, lucru de care este foarte mandru. Il ajuta in activitatea de zi cu zi, mai ales la partea de proiecte din cadrul SOR. Comunica cu echipa in limba engleza si comunica bine. “Eu sunt nascut si crescut la Dunare, vizavi de orasul Zimnicea. Eram mic, aveam 12 ani si eram fascinat de Romania si visam sa o vad. Acum am vazut deja Carpatii, mi-am indeplinit un vis si am fost in Delta Dunarii si cred ca as sta acolo doua saptamani in fiecare luna a anului”, sustine cel pe care colegii il numesc Emo. Din octombrie 2012 este membru al echipei SOR, dupa ce in prealabil a colaborat cu partea romana din postura de partner, de la BSPB – organizatia similara din Bulgaria. “Sunt nou in echipa, dar sunt ambitios si vreau sa facem lucruri frumoase impreuna”, continua Emo, care, atunci cand nu ia lectii de romana, urmareste meciurile de tenis de camp ale Mariei Sharapova.
Lavinia Raducescu
Biolog

Lavinia Raducescu

Lucreaza la SOR din anul 2006, in cadrul departamentului de Conservare. A coordonat proiecte nationale si internationale, proiecte care au vizat protejarea biodiversitatii. Una din sarcinile ei actuale este implementarea strategiei pe parte de politici agricole: “Sunt interesată de protejarea acelor păsări a căror supraviețuire depinde de o gestionare corectă a terenurilor agricole, iar speciile pe care le îndrăgesc cel mai mult sunt gâsca cu gât roșu și viesparul. În SOR nu ai cum să te plictisești. Întotdeauna apare ceva nou”, spune Lavinia.

Mihai Avedic
Biolog

Mihai Avedic

Ca absolvent al Facultatii de Biologie din Iasi, am incercat sa ma dedic protectiei mediului intru totul, perfectionandu-mi studiile in ornitologie si entomologie. Ca angajat al SOR, fac parte din echipa de conservare a Sediului Central SOR Bucuresti, lucrand in cadrul proiectului de conservare transfrontaliera a ratei rosii (Aythya nyroca) si cormoranului mic (Phalacrocorax pygmeus) in zone cheie din lunca Dunarii alaturi de colegii din Bulgaria. Pe viitor imi doresc sa-mi ating obiectivele in ceea ce priveste protectia si conservarea tuturor speciilor amenintate la nivel national in Romania.
Dorin Damoc
Biolog

Dorin Damoc

Este absolvent al Facultatii de Biologie din cadrul Universitatii Bucuresti si unul dintre cei mai noi membri ai echipei SOR, din 2012. Acum cinci ani a fost introdus de niste prieteni in tainele birdwatching-ului. A prins “microbul” si nu a mai scapat. “Pe mine ma bucura foarte tare faptul ca fac parte din aceasta echipa. Mi se imbina pasiunile foarte frumos. Imi plac pasarile, imi plac drumetiile, natura si sunt pasionat de fotografie. Adica sunt unul din norocosii care e pasionat de munca lui”, spune Dorin.
Teodora Domsa
coordonator birou Cluj Napoca

Teodora Domsa

Este coordonatorul Biroului Teritorial Cluj Napoca. Absolventa a Facultatii de Biologie din Cluj Napoca, in 2001, reuseste sa imbine pasiunea pentru frumusetea naturii cu pasiunea pentru frumosul antropic (literatura, film si arhitectura veche). Isi doreste sa puna umarul la cresterea numarului iubitorilor si cunoscatorilor de pasari, in special in randul copiilor si al dascalilor acestora. O zi ideala de birdwatching include multa culoare: matasari, mugurari si botgrosi. Daca bifeaza pe lista si rapitoare, ziua este perfecta.
Benko Zoltan
biolog

Benko Zoltan

Absolvent al Univeritatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Biologie-Geologie, cu specializarea biologie, in 2011. Daca ar fi dupa el, ar sta toata Zia in afara orasului, activitati ar gasi destule. “Imi plac pasarile, sunt pasionat de speologie, de filmari, dar nu ma dau la o parte nici de la simpele excursii in natura”, spune Zoltan. Nu reuseste sa gaseasca o specie preferata, de suflet. Crede ca toate pasarile sunt interesante, chiar si vrabia, important este sa te ocupi de ele mai mult, sa stai sa le sudiezi.
Dani Dragan
biolog

Dani Dragan

Proaspat absolvent al Facultatii de Biologie din cadrul Universitatii din Bucuresti, lucreaza la SOR din 2013. "Studiul naturii a inceput ca un hobby inca din copilarie. In timp am inceput sa iubesc mai mult pasarile si in felul acesta pasiunea m-a facut sa-mi doresc foarte tare sa ajung in familia SOR. Pasarea mea preferata, va spun fara nicio ezitare - este graurul! Multi poate nu vad nimic deosebit la ea, dar pentru mine nimic nu e mai fantastic decat un stol de mii de grauri zburand ca un singur organism modelat dupa legi doar de el stiute", spune Dani. Cand nu e la birou, se plimba cu bicicleta sau hoinareste prin Vacaresti.
Antoaneta Ciobanu Geolea
economist

Antoaneta Ciobanu Geolea

Se coceau ciresele de mai in 2013 cand Antoaneta s-a agajat la SOR. Este omul care desface si cele mai complicate ite ale unui decont, persoana pentru care o factura si o chitanta pot deveni o poezie. A absolvit facultatea de Finante-Contabilitate in cadrul Universitatii Artifex in perioada 1998-2002; dar a sustinut licenta la ASE, in septembrie 2002. Antoaneta este cea care "streseaza" angajatii SOR, ba cu semnatul condicii, ba cu deconturi, chitante si bonuri. Un profesionist care isi ia munca foarte in serios. "La descrierea mea din site, trece tu ceva si lasa-ma ca am de facut cinci deconturi acum", s-a caracterizat Antoaneta.
Judit Veres-Szaszka
biolog

Judit Veres-Szaszka

Judit abia apucase sa termine masterul in ecologie, cand a inceput sa lucreze, in luna mai, direct in Biroul Teritorial Cluj Napoca. Se ocupa de prelucrarea datelor statistice din proiecte si nici nu se putea o persoana mai potrivita - este obsedata de matematica si de modele. "Sunt pasionata de tot ce este viu, de tot ce misca, dar mai putin de gandacul de bucatarie", spune Judit. In ciuda temerilor, este pasionata de coleoptere (gandaci), dar si de pasari. Preferata ei este pitigoiul codat.
Ovidiu Neculai Bufnila
Responsabil comunicare

Ovidiu Neculai Bufnila

Absolvent de Jurnalism la Sibiu, in 2005, lucreaza la SOR din 2013. "Imi plac pasarile de la primele ture pe care le-am facut in Delta Dunarii, alaturi de prietenul meu, Andrei Parciog. El m-a invatat deosebirile dintre pelicanul comun si cel cret, iar de atunci sunt un observator tot mai atent al pasarilor. Imi place in SOR, pentru ca daca faci parte dintr-un grup care iubeste natura, stii ca esti inconjurat de oameni buni", spune responsabilul de comunicare. Cand nu e la sediu citeste, calatoreste sau pescuieste din canoe. Niciodata nu mananca pestii pe care ii prinde, elibereaza tot - de la crap la rosioara.
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!