Noutati

Specie noua in fauna Romaniei, un crustaceu de doi milimetri

Specie noua in fauna Romaniei, un crustaceu de doi milimetri

10/10/2019
Specialiștii de la Societatea Ornitologică Română au făcut „cea mai mare mică descoperire” din fauna României - în Lacurile Fălticeni din județul Suceava avem o specie nouă de crustaceu microscopic, una care nici măcar nu are denumire populară.
[...]
EuroBirdwatch 2019 la final

EuroBirdwatch 2019 la final

09/10/2019
Primul weekend din octombrie ne-a prins, cum altfel, dacă nu cu ochii pe cer, după păsări! Aproape 200 de oameni din toată țara au luat parte la cel mai mare eveniment la nivel european de observare a păsărilor sălbatice în migrația de toamnă – EuroBirdwatch 2019.
[...]
Oameni si pasari la Agigea

Oameni si pasari la Agigea

09/10/2019
Ne-am strâns 50 de oameni la Maratonul Ornitologic de la Agigea, păsărari din București, din Iași, Constanța sau Cluj. Iar curtea de la Stațiunea Biologică de Cercetări Marine Agigea a fost totuși încăpătoare pentru oameni și mașini.
[...]
Specie noua de bufnita pentru Parcul Natural Vacaresti descoperita de SOR

Specie noua de bufnita pentru Parcul Natural Vacaresti descoperita de SOR

02/10/2019
Biologul Dani Drăgan de la SOR a confirmat prezența unei specii noi de bufniță în Parcul Natural Văcărești - ciușul (Otus scops). Specia a fost depistată în urma unei monitorizări audio realizate cu ajutorul aparatelor de tip Audiomoth anul acesta. Monitorizarea din Văcărești este parte a unui proiect propriu SOR - Atlasul Păsărilor din București, la care se lucrează din 2016. 
[...]
Birdwatch in cariera

Birdwatch in cariera

01/10/2019
În 26 și 27 septembrie am fost profesori de ornitologie și natură într-o „sală de clasă” mai aparte. Ne-am întâlnit cu copii din județul Hunedoara în cariera de calcar de la Băița, administrată de Heidelberg Cement România, ca să povestim despre păsări, migrație și provocările acesteia, precum și despre importanța renaturării cât mai aproape de stadiul inițial al carierelor inactive, ca potențial habitat pentru păsările sălbatice migratoare.
[...]
Calendarul verde, luna octombrie 2019

Calendarul verde, luna octombrie 2019

30/09/2019
Octombrie nu înseamnă doar un început blând de toamnă, ci și un nou început.
[...]
EOU 2019 la final

EOU 2019 la final

30/09/2019
A trecut o lună de la încheierea celui de-al 12 Congres al Uniunii Ornitologilor din Europa, EOU, organizat la Cluj de către Universitatea Babeș-Bolyai – Facultatea de Biologie și Geologie, în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” și Societatea Ornitologică Română. Congresul EOU a reunit, între 26 și 30 august 2019, aproape 400 de participanți din 37 de țări, de pe 6 continente.
[...]
Euro BirdWatch 2019

Euro BirdWatch 2019

30/09/2019
Dacă este octombrie, atunci este Euro Birdwatch! A devenit deja o tradiție și în România să ieșim în primul weekend din octombrie să observăm migrația păsărilor. O tradiție care la nivel european a ajuns la cea de-a 26 ediție. Cel mai mare eveniment de observare a păsărilor sălbatice în migrație este organizat de BirdLife International, iar anul acesta este coordonat de partenerul din Slovacia.
[...]
Daca-i copil, sa se joace. In taberele SOR

Daca-i copil, sa se joace. In taberele SOR

26/09/2019
Peste 100 de elevi din județul Iași și-au încheiat vacanța mare într-un mod total neașteptat – au învățat. Despre păsări, mamifere, reptile, amfibieni, insecte, plante. Nu la școală, ci în taberele organizate de SOR în cadrul proiectului „Elaborarea Planurilor de Management pentru ariile protejate Acumulările Belcești, Sărăturile Jijia Inferioara Prut, Eleșteele Jijiei și Miletinului și Balta Teiva Vișina”.
[...]
Din scoala in scoala

Din scoala in scoala

26/09/2019
-Am două vești pentru voi. Una bună și una rea. Cea rea este că azi a început școala și… azi dați test. Vestea bună este că după test stăm de vorbă despre animalele din aria naturală protejată de lângă voi și că o să primiți și un ghid cu aceste animale și cu flora, dar și tricouri și rucsaci realizate în proiectul nostru.
[...]
« 1 2 3 4 5 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!