Noutati

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Mai devreme sau mai tarziu, in aceasta perioada a anului, e foarte posibil sa gasiti un pui de pasare pe sol, mai ales daca sunteti genul de persoana care prefera plimbarile in natura, sau chiar numai in parcuri. Veti avea de luat o decizie care ii poate schimba viata pasarii: il luati acasa sau il lasati acolo, pe cont propriu. De cele mai multe ori este mai bine sa nu va amestecati si sa lasati lucrurile asa cum sunt, mai ales daca puiul gasit e intr-o faza mai inaintata de dezvoltare (are pene in crestere). Parintii puiului fac o treaba mai buna decat ar putea face orice om care adopta un pui de pasare salbatica.
[...]
Toti pentru berze

Toti pentru berze

25/06/2019
• Din 25 iunie, SOR reia numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației Uite, Barza! • În acest an, toți distribuitorii de energie electrică vor beneficia de rezultatele obținute cu ajutorul aplicației • România are 5400 de cuiburi de barză albă
[...]
Noaptea Privighetorilor, Bucuresti 2019

Noaptea Privighetorilor, Bucuresti 2019

05/06/2019
Societatea Ornitologică Română organizează cu sprijinul Lidl România a doua ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor la București. Cel mai relaxant duel dintre oameni și păsări se desfășoară pe data de 9 iunie în Grădina Botanică Dimitrie Brândză, cu începere de la ora 16.
[...]
Școala de vară Grow Wild SOR se întoarce

Școala de vară Grow Wild SOR se întoarce

Dat fiind succesul pe care l-a avut anul trecut ediția pilot a Școlii de vară, am decis ca anul acesta să avem mai multe serii. Astfel, dedicăm luna iulie copiilor dornici să învețe cât mai multe despre natură, direct în natură. Ne întâlnim cu micii naturaliști pe parcursul a patru serii de câte 5 zile, de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00,
[...]
Calendarul verde - iunie

Calendarul verde - iunie

30/05/2019
Află ce e bine să faci, dar și ce nu ar trebui să faci în aceasă perioadă. De la acoperirea nevoilor de apă ale animalelor și plantelor, până la stăpânirea instinctului de a salva orice pufoșenie = pui de animal sălbatic aparent neajutorat și singur.
[...]
Noaptea Privighetorilor a ajuns la Cluj la vârsta de mers la școală

Noaptea Privighetorilor a ajuns la Cluj la vârsta de mers la școală

28/05/2019
Sâmbătă, 18 mai 2019, a avut loc a șaptea ediție a Nopții Privighetorilor, la Cluj. Evenimentul este inspirat din prima transmisiune radiofonică în direct, din natură, realizată de BBC în mai 1924, când ascultătorii postului de radio au avut fericita ocazie să asculte duetul realizat de violoncelista Beatrice Harrison cu privighetorile din grădina casei sale.
[...]
Biologia in parc 2019

Biologia in parc 2019

24/05/2019
Facultatea de Biologie de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” din Iași vă invită, sâmbătă, 1 iunie 2019, la un eveniment educațional special „Biologia în parc”.
[...]
Noaptea Privighetorilor la Iași

Noaptea Privighetorilor la Iași

23/05/2019
Pregătirile pentru cea de-a treia ediție a Nopții Privighetorilor organizată în Iași au început cu emoții: “Dacă plouă?!”. Și aici, la fel ca la Sibiu și Cluj, se anunța o după-amiază ploioasă.
[...]
Noaptea Privighetorilor la Sibiu

Noaptea Privighetorilor la Sibiu

22/05/2019
Evenimentul din 19 mai, ajuns la a doua ediție la Sibiu, a atras peste 300 de participanți de toate vârstele. Anunțată ca o duminică în familie petrecută la un picnic la iarbă verde, Noaptea Privighetorilor a adunat la un loc tineri și mai puțin tineri, în familie sau cu prietenii, părinți și copii, bunici și nepoți. Muzeul Astra a fost din nou gazdă primitoare
[...]
De la sunet la muzica (II)

De la sunet la muzica (II)

16/05/2019
De ce păsările cântă în zori? Este un moment plăcut când ne trezim dimineața cu sunetele păsărilor pe fundal. Dar de ce își prezintă păsările talentele vocale în acest moment a zilei? Răspunsul se reduce la „orgoliu”: în acest fel arată că sunt sănătoase și în formă.
[...]
« 1 2 3 4 5 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!