Noutati

Concurs de identificare de specii pentru elevi

Concurs de identificare de specii pentru elevi

09/05/2018
Societatea Ornitologică Română organizează un concurs de identificare specii de păsări, insecte, amfibieni, reptile și mamifere frecvent întâlnite în localități. Lista de specii apare în Anexa Regulamentului Școli Prietenoase cu Natura.
[...]
Cum salvezi un pui de pasare

Cum salvezi un pui de pasare

Anual, mii de pui de pasăre sunt preluați din natură, doar pentru că oamenii nu știu cum să îi salveze. Sunt mici, pufoși, simpatici și par neajutorați, dar de cele mai multe ori le facem mai mult rău decât să îi salvăm. Iar cel mai neinspirat gest, de departe, este să îi luăm acasă.  
[...]
Calendarul verde. Luna mai

Calendarul verde. Luna mai

03/05/2018
Am intrat într-o nouă lună de primăvară, cu temperaturi tot mai ridicate, așadar și ceea ce facem în grădini pentru faună se schimbă ușor, ușor. Nu mai avem hrănitorile, a trecut sezonul amplasării cuiburilor, dar tot mai sunt lucruri de făcut pentru păsări...și nu numai.
[...]
Misiune indeplinita. 110 cuiburi noi pentru pasari

Misiune indeplinita. 110 cuiburi noi pentru pasari

27/04/2018
Căsuța de păsări nu e acasă. Am reușit ca în 2018, cu ajutorul vostru, să avem condiții de cuibărire pentru mai mult de 2018 noi pui de pasăre. Am reușit să mai demontăm câteva mituri, conform cărora orice căsuță de păsări este și un cuib bun. Am reușit să convingem 110 oameni să amplaseze cuiburi artificiale, nu căsuțe decorative, inutile pentru păsări.
[...]
Concurs de desene Spring Alive 2018

Concurs de desene Spring Alive 2018

Ești pasionat de desen? Iubești păsările? SOR dă startul concursului anual de desene Spring Alive. Intră pe site-ul proiectului și vezi detaliile despre tema concursului, apoi consultă regulamentul de mai jos. Cele mai frumoase 20 de desene vor fi publicate pe site-ul oficial SOR, iar câștigătorii vor fi premiați cu tricouri, caiete de lucru și insigne.
[...]
Castigatorii concursului

Castigatorii concursului "La cuib"

23/04/2018
Felicitări elevilor de la Liceul Tehnologic Topraisar din judeţul Constanţa! Ei sunt câştigătorii concursului “La cuib” şi ai cărţii “Prietenii Păsărilor”. E un titlu câştigat şi meritat deopotrivă pentru că e susţinut de gestul de ospitalitate pe care elevii l-au făcut faţă de piţigoii şi vrăbiile care trăiesc ȋn curtea liceului lor.
[...]
Fluturasul de foc, noutate pentru aria protejata Elesteiele Jijiei si Miletinului

Fluturasul de foc, noutate pentru aria protejata Elesteiele Jijiei si Miletinului

19/04/2018
Fluturașul de foc (Lycaena dispar) și-a găsit adăpost în "Delta" Moldovei. Prezența sa a fost surprinsă cu ajutorul aparatului foto ȋn  sitului Natura 2000 Sărăturile Jijia Inferioară-Prut de colegul nostru, Irinel Eugen Popescu, entomolog ȋn cadrul unuia dintre cele mai ambițioase proiecte pentru conservarea biodiversității desfășurate de SOR.
[...]
Vidra si Parcul de distractii de la Falticeni

Vidra si Parcul de distractii de la Falticeni

17/04/2018
Îi place să înoate, să stea la soare, să se tăvălească în noroi, își face singură tobogane din argilă sau din zăpadă. Marea ei hibă - nu se lasă observată ușor în mediul ei natural. Este una dintre cele mai simpatice specii de mamifer de la noi – vidra.
[...]
Record de vizitatori de Ziua Pasarilor in Bucuresti

Record de vizitatori de Ziua Pasarilor in Bucuresti

16/04/2018
  Și a fost… cel mai mare eveniment de birdwathing din România ȋn Parcul Natural Văcăreşti. Niciodată până acum Ziua Păsărilor nu s-a bucurat de o asemenea abundență de iubitori de păsări și natură – peste o mie de participanţi de toate vârstele.
[...]
La prima vedere

La prima vedere

11/04/2018
La prima vedere, proiectele europene reprezintă doar niște titluri greu de descifrat, lungi și câtuși de puțin atrăgătoare. La prima vedere. Oamenii cred că se risipesc tone de hârtie, că  efectuăm activități complexe și de neînțeles pentru muritorul de rând. La prima vedere. Ne-am propus să demontăm aceste mituri și să arătăm cine este și ce face în spatele unui proiect european.
[...]
« 1 2 3 4 5 6 7 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!