Noutati

Calendarul verde - iunie

Calendarul verde - iunie

30/05/2019
Află ce e bine să faci, dar și ce nu ar trebui să faci în aceasă perioadă. De la acoperirea nevoilor de apă ale animalelor și plantelor, până la stăpânirea instinctului de a salva orice pufoșenie = pui de animal sălbatic aparent neajutorat și singur.
[...]
Noaptea Privighetorilor a ajuns la Cluj la vârsta de mers la școală

Noaptea Privighetorilor a ajuns la Cluj la vârsta de mers la școală

28/05/2019
Sâmbătă, 18 mai 2019, a avut loc a șaptea ediție a Nopții Privighetorilor, la Cluj. Evenimentul este inspirat din prima transmisiune radiofonică în direct, din natură, realizată de BBC în mai 1924, când ascultătorii postului de radio au avut fericita ocazie să asculte duetul realizat de violoncelista Beatrice Harrison cu privighetorile din grădina casei sale.
[...]
Biologia in parc 2019

Biologia in parc 2019

24/05/2019
Facultatea de Biologie de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” din Iași vă invită, sâmbătă, 1 iunie 2019, la un eveniment educațional special „Biologia în parc”.
[...]
Noaptea Privighetorilor la Iași

Noaptea Privighetorilor la Iași

23/05/2019
Pregătirile pentru cea de-a treia ediție a Nopții Privighetorilor organizată în Iași au început cu emoții: “Dacă plouă?!”. Și aici, la fel ca la Sibiu și Cluj, se anunța o după-amiază ploioasă.
[...]
Noaptea Privighetorilor la Sibiu

Noaptea Privighetorilor la Sibiu

22/05/2019
Evenimentul din 19 mai, ajuns la a doua ediție la Sibiu, a atras peste 300 de participanți de toate vârstele. Anunțată ca o duminică în familie petrecută la un picnic la iarbă verde, Noaptea Privighetorilor a adunat la un loc tineri și mai puțin tineri, în familie sau cu prietenii, părinți și copii, bunici și nepoți. Muzeul Astra a fost din nou gazdă primitoare
[...]
De la sunet la muzica (II)

De la sunet la muzica (II)

16/05/2019
De ce păsările cântă în zori? Este un moment plăcut când ne trezim dimineața cu sunetele păsărilor pe fundal. Dar de ce își prezintă păsările talentele vocale în acest moment a zilei? Răspunsul se reduce la „orgoliu”: în acest fel arată că sunt sănătoase și în formă.
[...]
Scent Explore, a treia testare a aplicatiei in Delta Dunarii

Scent Explore, a treia testare a aplicatiei in Delta Dunarii

16/05/2019
A treia etapă a proiectului european Scent s-a desfășurat la începutul lunii mai în Delta Dunării, organizată de Societatea Ornitologică Română și de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării. Peste 50 de profesori, experți în biologie, știința mediului și hidraulică, precum și tineri studenți de specialitate ai universității Babeș-Bolyai din Cluj, s-au reunit timp de trei zile pentru a aduna date esențiale privind viteza și adâncimea apei, totul pentru conservarea naturii.
[...]
De la sunet la muzica (I)

De la sunet la muzica (I)

15/05/2019
De ce cântă păsările? Când vorbim despre cântecele păsărilor, nu ne putem referi doar la „voce”. Este vorba despre un cor considerabil cu sunete complexe, de fapt este un limbaj în sine.
[...]
SOR angajeaza responsabil de achizitii

SOR angajeaza responsabil de achizitii

08/05/2019
Ne căutăm un coleg nou. Dar nu orice fel de om. Vrem să avem în echipă o persoană ordonată, organizată și atentă la detalii. Ne interesează să ai experiență în derularea achizițiilor publice, atât din perspectiva unei autorități contractante, cât și din cea de ofertant.
[...]
Noaptea Privighetorilor 7

Noaptea Privighetorilor 7

07/05/2019
Dacă e luna mai, atunci ne duelăm din nou cu păsările în cântec. Societatea Ornitologică Română organizează cu sprijinul Lidl România a șaptea ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre oameni și păsări se desfășoară în patru din marile orașe ale României, dar la date diferite.
[...]
« 1 2 3 4 5 6 7 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!