Noutati

Patru parcuri si o ninsoare

Patru parcuri si o ninsoare

25/12/2018
Sâmbată, 15 decembrie, SOR a invitat bucureștenii la patru tururi ornitologice în parcurile mari ale orașului. Grade puține în termometru, prima zăpadă ceva mai serioasă din actuala iarnă și un vânt care făcea din frig lamă de cuțit. Credeți că vremea ne-a fost potrivnică? Dimpotrivă, ninsoarea a oferit un superb decor de iarnă.
[...]
Confirmare foto pentru o noua specie de pasare in Romania

Confirmare foto pentru o noua specie de pasare in Romania

24/12/2018
Pentru prima oară, ornitologii au reușit să documenteze fotografic în România o specie siberiană de pasăre, fâsa lui Richard (Anthus richardi). Nu este prima observație în țara noastră, ci a treia, dar este pentru prima oară când biologii au reușit să și fotografieze pasărea.
[...]
Prima activitate a anului 2019

Prima activitate a anului 2019

23/12/2018
Nu mai este demult o surpriză ce facem din primele zile ale anului. Ieșim la păsări. Nu oricum, ci în cadru organizat. În luna ianuarie are loc, an de an, „Numărătoarea de Iarnă a Păsărilor Acvatice” , sau MidWinter-ul, așa cum îi spun demult toți biologii.
[...]
Calendarul verde, luna decembrie

Calendarul verde, luna decembrie

29/11/2018
E incontestabil, decembrie e luna în care ne străduim cel mai mult să aducem zâmbetul pe buzele celor dragi, prin cadouri sau pur și simplu printr-o vizită cu ocazia Sărbătorilor. Nu trebuie însă să uităm de viețuitoarele din grădini. Acum e momentul când păsările se bazează pe ajutorul nostru. Și uite cum le poți pregăti surprize plăcute:
[...]
Cum hranim pasarile salbatice iarna

Cum hranim pasarile salbatice iarna

În anotimpul cald, păsările găsesc cu ușurință hrană, atât de origine vegetală, cât și animală - insecte, moluște, amfibieni și reptile. Restrângerea resurselor de hrană în perioada rece contribuie la dezvoltarea a două strategii în lumea păsărilor: o parte dintre ele migrează. Celelalte aleg să rămână și se adaptează condițiilor existente: își schimbă tipul de hrană consumat și apelează la semințe și fructe.
[...]
Primele 6.000 de gaste cu gat rosu au venit sa ierneze in Romania

Primele 6.000 de gaste cu gat rosu au venit sa ierneze in Romania

29/11/2018
Dacă este iarnă, biologii de la SOR sunt plecați să tremure bine pe teren, în căutarea gâștelor cu gât roșu (Branta ruficollis). Avem deja primele date legate de prezența acestei specii periclitate în România, iarna aceasta, dar veștile nu sunt tocmai bune.
[...]
Romania are Aripi

Romania are Aripi

29/11/2018
Din 2016, SOR a amplasat, întreținut și aprovizionat cu semințe peste 45 de hrănitori din marile parcuri ale Capitalei și din alte 10 orașe. Din 2016, SOR a montat sute de cuiburi artificiale, pentru a asigura condiții de cuibărit pentru păsările cântătoare din parcuri. Am montat zeci de panouri informative cu speciile de păsări care se găsesc în parcuri.
[...]
Tur de forta la scoli, in Baragan

Tur de forta la scoli, in Baragan

29/11/2018
8 zile, 32 de seminare cu peste 1000 de elevi și profesori din școlile situate în 4 județe – o singură echipă SOR, cea din proiectul „Elaborarea Planurilor de management pentru ariile protejate ROSCI0310 Lacurile Fălticeni, ROSCI0389 Sărăturile de la Gura Ialomiței - Mihai Bravu, ROSPA0051 Iezerul Călărași, ROSPA0061 Lacul Techirghiol, ROSPA0101 Stepa Saraiu Horea, ROSPA0111 Berteștii de Sus - Gura Ialomiței”.
[...]
Calendarul verde, luna noiembrie

Calendarul verde, luna noiembrie

06/11/2018
Natura se pregătește de iarnă așa că volumul de muncă scade. Dar întotdeuna rămâne câte ceva de făcut în fiecare grădină, mai ales dacă proprietarii doresc să vină în ajutorul viețuitoarelor. Uite câteva idei, dacă vrei ca grădina ta să rămână un loc plin de viață și după venirea frigului.
[...]
Pasarea anului 2019

Pasarea anului 2019

01/11/2018
Societatea Ornitologică Român vă invită să alegeți Pasărea Anului 2019 în România. Timp de o lună, românii pot vota pentru una dintre cele cinci specii pe care specialiștii de la SOR le-au propus ca specie reprezentativă pentru țara noastră în anul următor.
[...]
« ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!