Proiecte
Orice idee buna avem sau orice idee buna primim de la membrii nostri ajunge sa se regaseasca intr-un proiect, daca reusim sa gasim finantare pentru ea. Ordonam ideile in actiuni, tindem spre un scop si il atingem. Indiferent de sursa finantarii pentru un proiect (fonduri europene, donatii, cotizatii ale membrilor) SOR implementeaza proiecte pentru Natura la cel mai serios mod. O mica dovada: trei din proiectele noastre au fost premiate de Comisia Europeana cu distinctia Best Project.
“In 1945 se credea ca a crea rezervatii si parcuri naturale este de ajuns pentru a ajuta fauna, dar acest lucru nu mai este o optiune. Acum, nici macar toate astea nu sunt de ajuns. Toate terenurile de la tara ar trebui puse la dispozitia animalelor salbatice. Gradinile din suburbii, gardurile vii de la drum... toate trebuie folosite" - David Attenborough.
[...]
Acesta nu este un proiect al SOR. Este un proiect realizat de insectele care bazaie in curtea casei. Este un proiect al pasarilor care dau desteptarea la prima ora. Este un proiect al broscutei care se ascunde in iarba. Este un proiect al aricilor care va patruleaza gradina sau curtea scolii in timp ce dormiti. Este un proiect al celor care au respect pentru tot ce este viu.
[...]
Societatea Ornitologica Romana desfasoara mereu proiecte la care are
nevoie de voluntari. Suntem un ONG cu activitati specifice protectiei
mediului si protectiei pasarilor, un ONG deschis catre iubitorii de Natura.
[...]
Atlasul poate avea influențe în domenii precum cercetarea și educația, poate fi o unealtă pentru planificarea strategiilor de conservare a speciilor dar mai ales poate influența luarea deciziilor care au impact asupra orașului în care locuim (tipul construcțiilor, păstrarea spațiilor verzi, pesticidele utilizate, etc.).
[...]
În perioada aprilie 2016 - martie 2017, Societatea Ornitologică Română a implementat primul proiect de combatere a braconajului la păsările cântătoare din București. Proiectul s-a numit „Aripi Libere” și a avut ca scop descurajarea și combaterea fenomenului de capturare si vânzare a păsărilor cântătoare în piețele și oboarele din Capitală. A fost un proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
[...]
Nu-ți face planuri în a doua jumătate a lunii august! An de an, Societatea Ornitologică Română organizează Expediția Națională SOR în Delta Dunării. Din 1990 am respectat această acțiune de știință, educație și, nu în ultimul rând, socializare între ornitologii și păsărarii din România.
[...]
Spring Alive este un proiect internațional, menit să stârnească interesul copiilor față de natură și conservarea păsărilor migratoare, şi de asemenea să-i încurajeze să acționeze în sprijinul păsărilor și a altor animale sălbatice, precum și să participe la evenimente organizate de partenerii BirdLife.
[...]
Societatea Ornitologică Română implementează în perioada 15.03.2014 – 14.03.2016 proiectul intitulat ”Păsările Clujului: creșterea diversității speciilor prin colaborare între ornitologi, experți silvici si publicul larg” finanțat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România, componenta Dezvoltare Durabilă.
[...]
Parcul Stiintific Caraorman – o baza de cercetare piscicola
de aproape 90 de ha a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii
– constituie, de ani de zile, un loc deosebit de atractiv pentru multe specii
de pasari de apa si de tarm.
Fiind vorba despre o incinta indiguita, proiectata
ca amenajare piscicola chiar in inima Deltei, cu un bazin principal de 40 de
ha,
[...]