Prietenii Pasarilor

Ne face plăcere să vă anunțăm că puteți achiziționa una dintre cele mai bune cărți pentru oamenii care vor să le fie de ajutor păsărilor. Cartea se numește „Prietenii Păsărilor”, iar autorul este Orbán Zoltán. Traducerea în limba română a fost efectuată de vicepreședintele SOR - Alexandru Lapoși, iar referenți de specialitate au fost colegii nostri din Biroul Teritorial Cluj al SOR, Teodora și Cristi Domșa.

Cu cât se îndepărtează mai mult de natură, pentru a-şi suplini nevoia zilnică de mișcare și de experienţe noi, omul inventează tot felul de activități individuale sau colective - drumeții, creșterea animalelor de companie, peisagistică urbană, sporturi extreme.

Activitățile cotidiene pentru protecția păsărilor și a naturii în gospodărie, reprezintă în mai mare măsură recreere decât muncă. Observarea activității păsărilor la hrănitoare sau adăpătoare, a fluturilor care vizitează florile, a marii varietăți de albine solitare, neastâmpărate, la hotelul pentru insecte, poate fi o experiență nu numai personală, ci și una colectivă. Societatea Ornitologică Română a lansat programul „Grădini și Școli Prietenoase cu Natura”, care are ca scop creșterea biodiversității citadine și conștientizarea în cadrul publicului larg a importanței acesteia.

Cartea se adresează tuturor acelora care doresc să vină în ajutorul păsărilor şi vieţuitoarelor mici din zonele de locuit. Prin utilizarea unor mijloace şi a unor metode simple şi ieftine se poate interveni cu succes în păstrarea şi exploatarea acestei bogăţii. Foarte frumos şi bogat ilustrată, cartea conţine şi un determinator al celor mai frecvente specii de păsări din localităţi.

 
Dimensiuni: 165 x 235 mm
Nr. pagini: 240
Preț: 51,00 lei

                                                                     
În carte puteți găsi informații complete despre cum puteți să le fiți de folos păsărilor, în funcție de anotimp, dar și în funcție de speciile care se află în apropierea casei dvs. Hrănitorile de ciocănitori diferă de cele pentru pițigoi, dar mai multe informații găsiți în carte. Spre deosebire de alte materiale de acest gen, cartea vine și cu răspunsuri la problemele pe care le ridică de multe ori coabitarea cu păsările, de la ciori la porumbei sau ciocănitori. Veți găsi soluții inovatoare, dar care nu se încheie în stilul lui Ion Creangă, cel care trăgea cu pușca după ciori :)

Cuprins:

Plantele din grădina prietenoasă pentru păsări
Hrănirea păsărilor
Scorburi artificiale, lăzi, cutii sau tăvi pentru cuib, cuiburi artificiale
Adăpătoare și scăldătoare de praf
Protecția rândunelelor
Protecția berzelor albe
Protecția altor grupe de animale
Avantajele cartierelor de blocuri
Fotografierea, filmarea, observarea păsărilor
Oportunități pentru educația ecologică și turism
Problemele păsărilor-păsări problemă
Determinatorul celor mai frecvente specii de păsări din localități

Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!