Imbunatatirea conditiilor de iernare pentru Branta ruficolis la Techirgiol

In perioada 2005 - 2008, Societatea Ornitologica Romana, in parteneriat cu Regia Nationala Apele Romane (Directia Ape Dobrogea - Litoral) si Primaria Techirghiol, a derulat un proiect pentru imbunatatirea conditiilor de iernare a gastelor cu gat rosu in zona lacului Techirghiol, judetul Constanta, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului Life Natura.
Gasca cu gat rosu (Branta ruficollis) este una dintre cele mai rare specii de gaste salbatice din lume. Cuibareste in nordul Siberiei, iar cartierul de iernare pentru mai mult de 95% din populatia mondiala a speciei este sudul Romaniei (zona costiera a Marii Negre, Delta Dunarii si platoul Dobrogei) si nordul Bulgariei (Lacurile Shabla si Durankulak). Din cauza braconajului, a vanatorii, a disparitiei locurilor de innoptare si a reducerii surselor de hrana gasca cu gat rosu este vulnerabila la nivel mondial.
Obiectivele majore ale proiectului au urmarit mentinerea si protejarea populatiei speciei in zona Lacului Techirghiol si desemnarea lacului drept Arie de Protectie Speciala Avifaunistica.
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!