Stiri proiecte

Scoli Prietenoase cu Natura. Raport la a doua editie

Scoli Prietenoase cu Natura. Raport la a doua editie

09/08/2018
Peste 13.000 de elevi au participat la a doua ediție a programului Școli Prietenoase cu Natura, proiect care tocmai s-a încheiat. Proiectul SOR este inclus în Calendarul Activităților Educaționale Regionale.
[...]
Calendarul verde. Luna august

Calendarul verde. Luna august

07/08/2018
August este o lună dedicată concediilor, așa că nu vă reținem în fața calculatorului mai mult decât este nevoie. Dar tot avem câteva sfaturi pentru activități pe care să le faceți în grădinile dvs.
[...]
Cat de salbatica este Capitala

Cat de salbatica este Capitala

25/07/2018
De trei ani, din 2016, SOR lucrează la Atlasul Păsărilor din București. Această carte ar trebui să ne spună cât de sălbatic este cel mai mare oraș din România, câte specii de păsări cuibăresc lângă noi și unde pot fi găsite, cu o precizie de un kilometru. Practic, atât de mare este un pătrat monitorizat. Am ajuns deja la al treilea an în care biologii și voluntarii de la SOR bat străzile și aleile de parcuri în căutarea păsărilor sălbatice. Unde cuibăresc, câte sunt, cum se adaptează la cea mai mare aglomerare de oameni din țară, acestea sunt obiectivele lor.  
[...]
Plantele care cresc cu sare in Baragan

Plantele care cresc cu sare in Baragan

25/07/2018
Ariile naturale protejate sunt de cele mai multe ori văzute ca zone verzi, cu vegetație abundentă. Dar nu sunt toate așa. Trecute deseori cu vederea, sărăturile (terenuri cu plante scunde și rare, cu valoare economica redusă, care se inundă în anumite perioade ale anului, folosite doar pentru pășunat) nu sunt suficient de verzi  pentru a ne duce imediat cu gândul la valoarea lor naturală.
[...]
Au fost descoperite primele cuiburi de barza din Bucuresti

Au fost descoperite primele cuiburi de barza din Bucuresti

11/07/2018
Pentru prima oară, Capitala are un cuib de barză albă. Prima semnalare oficială a acestei specii a fost făcută cu ajutorul aplicației mobile „Uite, Barza”, aplicație realizată de Societatea Ornitologică Română cu sprijinul companiilor Enel din România.
[...]
Calendarul verde. Luna iulie

Calendarul verde. Luna iulie

02/07/2018
Începe perioada de concedii, dar grădina nu trebuie neglijată nici acum. Din nefericire pentru firile dinamice - unele activități din luna iulie sunt absolut identice cu cele din luna precedentă. Asta nu înseamnă că nu sunt esențiale pentru faună și floră. Sunt activități repetitive, dar de fiecare dată când veți ieși să lucrați în grădină, repetați-vă în gând de ce faceți asta – fructe și legume sănătoase, biodiversitate – sau orice alt motiv aveți.
[...]
Premiera de la Falticeni. Popandaii

Premiera de la Falticeni. Popandaii

27/06/2018
Specia nu e găsită ca semnalare pentru acest sit nici în literatura de specialitate. Nu apare nici măcar în formularul standard. Poate tocmai de aceea a fost bucuria mai mare pentru biologul Geo Zaharia când a reușit să găsească popândăi (Spermophilus citellus) în situl ROSCI0310 Lacurile Fălticeni. A fost de ajuns să iasă ...pe teren.
[...]
Tabara de la Gura Ialomitei - Luciu

Tabara de la Gura Ialomitei - Luciu

27/06/2018
Odată ce ai părăsit DN2A care leagă Slobozia de Hârșova și mergi pe drumul spre Brăila, te va uimi întinderea aridă de pe partea dreaptă a drumului. Undeva în zare, vei vedea câteva stropitori imense de apă: sunt pentru irigarea orezăriilor din zonă. Vei vedea și câteva canale înverzite, singurele verzi în luna iunie: sunt pline cu apă folosită pentru irigare.
[...]
Tabara de la Stepa Saraiu Horea

Tabara de la Stepa Saraiu Horea

27/06/2018
România este singura țară din UE care există regiunea biogeografică stepică. Dar aceasta este o informație care nu are cum să îl impresioneze prea mult pe un copil de 12-13 ani, chiar dacă a trăit în zona cu pricina. Pentru el, stepa este, de cele mai multe ori, doar o întindere de pășune aridă, intercalată - pe alocuri - cu câte un teren agricol. Iar singurele animale pe care le văd active în jur sunt sutele de oi care tranzitează zilnic pășunea.
[...]
Zbor deasupra unei colonii de egrete mari

Zbor deasupra unei colonii de egrete mari

27/06/2018
Mai mult de 20% din populația de egretă mare a României cuibărește în apropiere de Iași, la Larga Jijia, zonă alintată de ornitologi – Delta Moldovei. Concluzia vine în urma observațiilor făcute de colegii ornitologi care lucrează la planul de management pentru ariile naturale protejate de aici.
[...]
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!