Stiri

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Ai gasit un pui de pasare, acum ce faci?

Mai devreme sau mai tarziu, in aceasta perioada a anului, e foarte posibil sa gasiti un pui de pasare pe sol, mai ales daca sunteti genul de persoana care prefera plimbarile in natura, sau chiar numai in parcuri. Veti avea de luat o decizie care ii poate schimba viata pasarii: il luati acasa sau il lasati acolo, pe cont propriu. De cele mai multe ori este mai bine sa nu va amestecati si sa lasati lucrurile asa cum sunt, mai ales daca puiul gasit e intr-o faza mai inaintata de dezvoltare (are pene in crestere). Parintii puiului fac o treaba mai buna decat ar putea face orice om care adopta un pui de pasare salbatica.
[...]
Birdwatching cu SOR la Marele Picnic ShortsUP

Birdwatching cu SOR la Marele Picnic ShortsUP

31/07/2019
La invitația organizatorilor de la ShortsUP, în acest sfârșit de săptămână am ieșit la birdwatching, pe domeniul Mogoșoaia. Se știe că ne place natura și cu atât mai mult ne plac evenimentele care au loc în aer liber, cu respect pentru faună și floră.  
[...]
Noaptea Privighetorilor la Bucuresti

Noaptea Privighetorilor la Bucuresti

27/06/2019
Am încheiat evenimentele Noaptea Privighetorilor la București, în iunie, la Gradina Botanică „D. Brândză”. Ne-au fost alături partenerii noștri de la Lidl România și peste 1.500 de iubitori de natură, păsări și muzică clasică.
[...]
Noaptea Privighetorilor, Bucuresti 2019

Noaptea Privighetorilor, Bucuresti 2019

05/06/2019
Societatea Ornitologică Română organizează cu sprijinul Lidl România a doua ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor la București. Cel mai relaxant duel dintre oameni și păsări se desfășoară pe data de 9 iunie în Grădina Botanică Dimitrie Brândză, cu începere de la ora 16.
[...]
Biologia in parc 2019

Biologia in parc 2019

24/05/2019
Facultatea de Biologie de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” din Iași vă invită, sâmbătă, 1 iunie 2019, la un eveniment educațional special „Biologia în parc”.
[...]
De la sunet la muzica (II)

De la sunet la muzica (II)

16/05/2019
De ce păsările cântă în zori? Este un moment plăcut când ne trezim dimineața cu sunetele păsărilor pe fundal. Dar de ce își prezintă păsările talentele vocale în acest moment a zilei? Răspunsul se reduce la „orgoliu”: în acest fel arată că sunt sănătoase și în formă.
[...]
Scent Explore, a treia testare a aplicatiei in Delta Dunarii

Scent Explore, a treia testare a aplicatiei in Delta Dunarii

16/05/2019
A treia etapă a proiectului european Scent s-a desfășurat la începutul lunii mai în Delta Dunării, organizată de Societatea Ornitologică Română și de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării. Peste 50 de profesori, experți în biologie, știința mediului și hidraulică, precum și tineri studenți de specialitate ai universității Babeș-Bolyai din Cluj, s-au reunit timp de trei zile pentru a aduna date esențiale privind viteza și adâncimea apei, totul pentru conservarea naturii.
[...]
De la sunet la muzica (I)

De la sunet la muzica (I)

15/05/2019
De ce cântă păsările? Când vorbim despre cântecele păsărilor, nu ne putem referi doar la „voce”. Este vorba despre un cor considerabil cu sunete complexe, de fapt este un limbaj în sine.
[...]
Noaptea Privighetorilor 7

Noaptea Privighetorilor 7

07/05/2019
Dacă e luna mai, atunci ne duelăm din nou cu păsările în cântec. Societatea Ornitologică Română organizează cu sprijinul Lidl România a șaptea ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre oameni și păsări se desfășoară în patru din marile orașe ale României, dar la date diferite.
[...]
Concursul de desene Spring Alive 2019

Concursul de desene Spring Alive 2019

12/04/2019
Societatea Ornitologică Română îi invită, din nou, pe elevii de clasele I-VIII la concursul anual de desene din cadrul proiectului Spring Alive. Ca de obicei, premiem cele mai frumoase desene legate de speciile de păsări din proiect. Mai jos, aveți toate condițiile de participare.
[...]
« 1 2 3 4 5 ... »
Sucursale
Implica-te!
  • Vino alaturi de noi si doneaza pentru protejarea speciilor de pasari din Romania!
  • MembriDevino membru SOR ca sa te poti implica mai direct in toate actiunile noastre comune.
  • VoluntariAlatura-te eforturilor noastre de a face lucrurile mai bune si mai bine!