Susține
Cel mai important program de educație pentru mediu al SOR este născut din dorința de a proteja lumea naturală care ne înconjoară: de la insectele care ne vizitează grădinile, la păsările care ne trezesc cu ciripitul lor, la broscuțele care se ascund în iarbă, până la aricii care-și fac adăpost în spațiul verde din jurul școlii. Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura își propune să aducă natura mai aproape de copiii noștri, încurajându-i să împartă spațiul lor cu toate aceste specii.
Prin acest program vrem să creăm un mediu educațional în care copiii să poată învăța să protejeze natura. Vă invităm să contribuiți cu donații sau sponsorizări pentru a continua să organizăm împreună cu dascălii și educatorii activități educaționale care să dezvolte dragostea pentru natură.
Împreună, putem transforma școlile și grădinițele în adevărate sanctuare ecologice, în care fiecare copil este un mic protector al mediului.
Vă mulțumim din inimă pentru sprijinul vostru!

Noi oferim gratuit sfaturile și experiența
noastră și încurajăm profesorii să fie
schimbarea, nu doar să facă o schimbare.
Alege să susții și tu educația pentru natură!
Doar 10 lei sunt necesari pentru a asigura participarea unui copil în program.
DONEAZĂ!


Despre program
Atunci când vorbim despre protejarea naturii ne referim inevitabil i la educație. Orice pledoarie pentru protejarea a tot ceea ce înseamnă viață trebuie să înceapă de la cei mici. Cu acest gând am pornit în 2016, când am lansat programul școli Prietenoase cu Natura, care din 2022 a devenit Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura. Misiunea programului este în primul rând de a ajuta copiii să învețe să se conecteze cu natura din jurul casei, în școlile, parcurile și comunitățile lor și de a declanșa schimbări de comportament care vor duce la viitori adulți care vor trata planeta mai bine decât o facem astăzi. Interesul și iubirea pentru natură se dezvoltă prin cunoaștere și interacțiune. De aceea modelul nostru de intervenție combină partea teoretică, cu practica și experimentarea prin observații constante în natură.
În ediția 2023 – 2024 a programului (a noua) ne propunem să dezvoltăm în continuare setul de materiale și metode puse la dispoziția cadrelor didactice, pentru ca acestea să corespundă atât standardului curricular, cât și nevoilor și așteptărilor celor mici, dar și să diversificăm activitățile de pregătire și formare a cadrelor didactice.
Aria de desfășurare a programului
Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura are acoperire națională datorită profesorilor și educatorilor din fiecare unitate de învățământ înscrisă în program, care aplică metodele și materialele dezvoltate de noi.
Beneficiari
Prin acest program ne propunem să influențăm comunitățile care sunt afectate de deteriorarea mediului, în special prin elevi și preșcolari, care sunt beneficiarii principali, întrucât resursele educaționale dezvoltate vor fi adaptate pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor lor, astfel încât să fie asigurată implicarea lor activă în procesul de învățare privind schimbările climatice și protecția naturii.
Obiectivele programului
- Dezvoltarea setului de materiale educaționale pentru protecția biodiversității și utilizarea responsabilă a resurselor naturale, inovatoare, accesibile și relevante pentru elevii și preșcolarii din diferite grupuri de vârstă și niveluri de pregătire, aliniate la standardul curricular și care pot fi integrate în programul școlar existent.
- Realizarea unui program de formare și pregătire pentru profesori, pentru a putea utiliza eficient materialele educaționale dezvoltate.
- Creșterea numărului de școli și grădinițe care aplică cu succes metodele și materialele dezvoltate în cadrul programului.
Rezultate 2023-2024
